E-Bülten Blog
 

ESI - Sık Sorulan Sorular

 Değişim programları nasıl programlardır ?

 
Öğrenci Değişim Programı, dünyanın dört bir tarafından lise öğrencilerine Birleşik Devletler’i ziyaret etme ve bir dönemliğine veya akademik yıl için liseye devam ederken Amerikan aileleri ile birlikte yaşama olanağı sağlamaktadır.
 
Öğrenci Değişim Programı,  Amerikalı ailelere yabancı ülkeler ve farklı yaşam biçimleri hakkında daha fazla öğrenmek için özel bir fırsat vermektedir. Aynı zamanda, program yabancı öğrencilere, İngilizce dil becerilerini geliştirirken, Birleşik Devletler ve kültürü hakkında bilgi edinme olanağı sunmaktadır.
 
Öğrenci Değişim Programı nın hedefleri şunlardır:
İyi yetişmiş bireyler olmaları için, kendi ülkelerinin dışındaki ülkelerde yaşamak ve öğrenim görmek ve başka ülkeler ve kültürler hakkında bilgi edinmek amacıyla dünyanın dört bir tarafındaki öğrencileri teşvik etmek;
Kültürler arası arkadaşlıklar için fırsatlar yaratmak;
Programdaki tüm katılımcılar için somut bir eğitsel tecrübe sağlamak;
Kültürler arası değişim aracılığı ile katılımcıları ülkeleri için de daha iyi vatandaşlar olmalarına katkı yapmaktır.
 

 Değişim Öğrencisi olmak nedir ?

 
Değişim öğrencisi olmak, bir Amerikan okulunda bir akademik yıl için misafir öğrenci olarak bulunmaktır. "Kültür Elçisi" olmaktır. Sadece Amerika’yı öğrenmek değil aynı zamanda Türk kültürünü ve Türkiye'yi de Amerika’da tanıtmaktır. Değişim programlarını diğer yurtdışı eğitim programlarından farklı kılan en önemli özellik öğrencinin sosyal yaşamın bir parçası ve o çevrenin bir bireyi olmasıdır.
 
Siz Amarika’da iken, ülkenizin bir elçisi olduğunuzu unutmayın. Pek çok Amerikalı belki de Türkiye’den birisiyle ilk defa tanışıyor olacaktır. Bundan dolayı, ülkenize Amerikalılara karşı temsil etmek açısından güzel bir iş yapıyor olacaksınız.
 

 Programın ücreti nedir ?

 
Bu bilgi için bizi lütfen 0212 352 6000 numaralı telefonumuzdan arayınız.
 

 Ücret nasıl ödenir ?

 
Ön başvuruda danışmanlık ücretimiz, kesin kayıtta ilk taksit. Kalanı meblağ ise 1 Haziran da sonlanmak üzere taksitlendirilir. 
 

 Başvuru koşulları nedir ?

 
En az orta derecede İngilizce bilmek
9, 10, 11,12 Sınıf öğrencisi olmak
Son 3 yıl not ortalamalarının en az 3.50 olması 
Son üç yılda hiç bir dersten zayıf notu olmamak. 
Disiplin cezası almamış olmak. 
Bedensel ve ruhsal sağlığın yerinde olması 
İçinde bulunulan yılın, Ağustos ayının 1’i itibariyle 15 yaşından büyük ve 18,5 yaşından küçük olmak.  
 

 Nezaman başvurabilirim ?

 
Ekim ayının ilk haftasından sonra başvurular kabul edilir.
 

 Son başvuru tarihi nedir ?

 
Kontenjan a bağlı olarak  30 Mart Tarihine kadar başvuru kabul edilir. Bu tarihten sonra  yapılacak başvurular yine kontenjana bağlı olarak değerlendirilir ve $ 495 geç başvuru ücreti ödenir. 
 

 Seçmeler nasıl yapılır ?

 
İngilizce Yeterlilik Sınavında yeterlilik gösteren öğrenciler sözlü sınava/ mülakata alınır  
Sözlü sınavda da yeterli görülen öğrenciler programa aday olarak kabul edilir. 
Öğrencinin kesin başvurusunu takiben Amerika’dan kabul onayı beklenir 
 

 Nasıl başvurabilirim ?

 
Burada bulunan ön - başvuru formunu doldurup okul idarenize onaylatıp, bilgisayar ortamında tarayarak, belirtilen sınav ücretini yatırıp dekontla birlikte bize e- mail yolu bize iletiniz. İngilizce sınav ve sözlü sınav için biz sizi arayacağız.
 

 İngilizce sınav sonucum iyi olmazsa tekrar başvurabilir miyim ?

 
Evet
 

 Sözlü sınavda başarılı olamazsam tekrar girebilir miyim ?

 
Bir sonraki yıl evet
 

 İngilizcem yetersizse ?

 
Ek ücretle program Temmuz - Ağustos da öncesi yaz kampına katılabilirsiniz.
 

 Kendi bulduğum bir ailenin yanına yerleştirilebilir miyim ?

 
Evet ama bu aile yakınız veya ailenizden birisi olamaz. Aileyi siz buluşanız  program bedelinden $ 200 eksik ödersiniz.
 

 Ne kadar cep harçlığı gerekir ?

 
Genel ihtiyaçlar için aylık $350 cep harçlığı bulundurmak yeterlidir.
 

 Ücrete neler dahildir ?

 
10 aylık lise düzeyi eğitim- öğretim
Aile yanında konaklama, 
Gidiş öncesi Hazırlık Semineri
Geri Dönüş uyum semineri
Hafta içi kahvaltı / akşam yemeği- 
Hafta sonu kahvaltı /öğle/akşam yemeği,
Havaalanı transferleri 
Sigorta ( Ani hastalık, kaza, kayıp bagaj)
Öğrencinin Amerika’da bulunduğu sürece gözetim ve denetimi
 

 Öğrenciye ait harcamalar nelerdir ?

 
Hafta içi ve bazen dışarıda yenen öğle yemekleri,
Okul materyalleri- kitaplar- üniformalar-laboratuar malzemesi vb.
Telefon- posta ücretleri
Her türlü gezi harcamaları,
Öğrenci Amerika’ya gitmeden önce var olan hastalıklarının ve diş problemlerinin tedavisi için gerekli harcamalar, 
Tüm uçak biletileri,
Vize ve Yurtdışı çıkış harçları
SEVIS harcı
 

 Bölge seçebilir miyim ?

 
Evet eğer istediğiniz bölgeye yerleştirilirseniz  300 – 700 arası bir fark ödemeniz gerekir. 
 

 Çalışabilir miyim ?

 
ABD de öğrenci vizesi ile bulunan kişiler hayatlarını kazanmak amacı ile bir işte çalışamaz. Öğrenciler yalnız cep harçlığı kazanmak amacı ile bebek bakabilir ya da bahçe işlerine yardım edebilirler ancak haftada 10 saatten fazla çalışamazlar.
 

 Nerede yaşayacağım ?

 
Gönüllü bir aile yanında yaşayacaksınız. Aileler titizlikle seçilen, sizin kültürünüzü öğrenmek isteyen ve kendi gelenek göreneklerini yabancı “evlatları” ile paylaşmak isteyen sıcakkanlı, ilgili ve paylaşımcı ailelerdir. Siz de ailenin bir ferdi olarak tüm aile etkinliklerine katılıp ev kurallarına ve düzenine uyarak ailenin yaşantısını paylaşırsınız. Aileniz büyük bir şehir ya da küçük bir kasabada yaşıyor olabilir. 
 

 Aileler nasıl seçilir ?

 
Aile seçimi konusunda ABD yasaları katı kurallar uygular. Bütün aileler yüzyüze yapılan mülakatlar sonunda seçilir. Aile seçiminde en önemli kriter; öğrencinin rahatı ve güvenliğidir. Ailenin kabul edeceği öğrenciyi ağırlayabilecek maddi yeterlilikte olması, iyi bir aile geçmişine sahip olması, ABD vatandaşı ve İngilizce konuşuyor olması ve misafir öğrencinin devam edeceği devlet lisesine en fazla 45 dakika uzaklıkta oturuyor olması yasalar gereği zorunludur. Aynı zamanda, sevgi dolu ve dürüst bir aile olması, misafir öğrencinin rahat edebileceği bir aile ortamı sunması  en önemli koşullardır.
 

 Ailemle anlaşamazsam ?

 
Değişim programlarında amaç öğrencinin farklı bir kültürü tanıyıp öğrenmesi ve bulunduğu çevreye kendi kültüründen bir şeyler taşımasıdır. Aileler hiç bir maddi karşılık beklemeden öğrencileri konuk ederler. Bu nedenle öğrenci kendisine evinin kapısını açan ailenin yaşam biçimlerini eleştirmekten kaçınılmalı ve programa farklı bir kültürü tanımak için katıldığını unutmamalıdır. Öğrenciden beklenen kendisini misafir eden aileye hoşgörü içinde uyum sağlamasıdır.
 
Yerel Koordinatörünüz, bir danışman, arkadaş ve yardımcıdır. Bir sorununuz olduğunda veya tavsiyeye ihtiyaç duyduğunuzda, önce ev sahibi ailenizle ve yerel koordinatörünüzle konuşmalısınız. Açık iletişim çok önemlidir.
 

 Yerel koordinatör kimdir ?

 
Yerel Koordinatörler, öğrenci değişim programının öğrenciye en yakın temsilcisidir. Öğrenciye en fazla yarım saatlik bir mesafede yaşamaktadır.  Sizin aylık olarak ziyaret edilmeniz dahil olmak üzere, orada kaldığınız süre boyunca sizi ve ev sahibi ailenizi gözetir. Yerel Koordinatör, sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacaktır Soruları cevaplandır ve acil durumlarda yardımcı olur.
 

 Benden ne beklenir ?

 
Sizden beklenen evde ve okulda sorumluluklarınızı yerine getirmek, iyi bir öğrenci olmak, çevrenize uyumlu ve saygılı olmaktır. Katılacağınız her türlü aktivite için ailenizden izin almalı ve aktiviteleriniz Amerikalı aileniz tarafından onaylanmalıdır. Aile her zaman için nerede ve kiminle olduğunuzu bilmelidir çünkü Amerikalı aileniz ABD makamlarına karşı sizden sorumludur. Sorumluluklarınız şu başlıklar altında yer alacaktır. 
Ev sahibi ailenizle işbirliği yapmak ve aile etkinliklerinde yer almak; 
Okulda her derste “C” veya daha iyi bir not almak ve okul etkinliklerinde yer almak;
Ailenizin, ülkenizin ve  Öğrenci Değişm Programı’nın iyi bir temsilcisi olmak;
Yatağınızı düzeltmek, odanızı düzenli tutmak, akşam yemeğinin pişirilmesine yardımcı olmak veya masayı hazırlamak gibi ev işlerine yardımcı olmak
 

 Nasıl bir okula gideceğim ?

 
Yeni evinize yakın bir devlet okuluna devam edersiniz. Amerika’da okullar çok çeşitli büyüklüktedir. Bu sebeple okulunuz yüz mevcutlu  veya birkaç bin mevcutlu olabilir. Ek ücret karşılığında özel liselere gitme seçeneğini de kullanabilirsiniz.
 

 Nezaman rahat ingilizce konuşmaya başlarım ?

 
Dört hafta sonra rahat konuşmaya, 10 hafta sonra akıcı konuşmaya başlarsınız.
 

 Dil yetersizliğim nedeniyle derslerimde başarılı olamazsam ?

 
Rehber öğretmeninizle konuşup destek alabilirsiniz. Sizin göstereceğiniz gayrete çok daha fazla destek vererek yanıt vereceklerdir. 
 

 Dersler nasıldır ?

 
Bütün Birleşik Devletler lisesi öğrencilerinin danışman öğretmenleri vardır. Bu önemli birisidir. Danışman öğretmeniniz, ders seçimi ve herhangi bir sorun hakkında öğrenim yılı boyunca size yardım edecektir.
Hangi dersleri almak istiyorsunuz?
Hangi sporları yapmak istiyorsunuz?
Hangi topluluklarda veya etkinliklerde yer almak istersiniz?
 
Dersler genelde 8:00’de başlayıp öğleden sonra 3:00’e kadar sürer. Her dersin süresi yaklaşık olarak 45 dakikadır.
Ders programı genelde günlüktür. Bazen iki günlük olabilir. Bir öğrenci bir dönem için seçtiği derslere her gün girer. Aynı dönem içinde en fazla yedi dersi olacaktır. Bu derslerin en fazla üç tanesi fen ve matematik olabilir. Zorunlu dersler İngilizce ve Amerikan tarihidir. Öğrenciler diğer dersleri ilgi alanlarına göre seçerler. 
 

 Not sistemi nasıldır ?

 
Amerikan eğitim sisteminde süreç değerlendirmesi uygulanır. Notlar; öğrencinin uygulama ödevlerine, derse katılımına, dersteki genel tavrına, dönem boyunca yapılan küçük testlere, vize ve final sınavlarının genelinin oluşturduğu bir portfolyoya göre verilir. Notlar A, B, C, D ve F harfleriyle ifade edilir. Bu harflerin yüzlük sistemde karşılığı şöyledir: A = 90 ve üstü, B = 89 – 80, C = 79 – 70, D = 69 – 60, F = 59 ve altı. 
 

 Ders dışı etkinlikler nelerdir ?

 
Okul takımlarının antrenmanları ve okul kulüp çalışmaları Okul sonrası saat 15:00 – 17:00 arası yapılır. Okulun gerçek bitiş saati budur.
 

 Program bana ne kazandıracak ?

 
Küçük bir bütçeyle bir yıl yurt dışında öğrenim görerek geleceğiniz için çok önemli bir yatırım yapmış olacaksınız. İster büyük bir şehirde, ister küçük bir kasabada, nerede olursa olsun Amerika'da bir yıl yaşamak hayatınızı olumlu yönde çok değiştirecektir. Bir kitaptan öğrenilmesi imkanız olan "küresel bakış açısı"nı kazanacak, yurt dışında yaşayarak kendinizi yeni bir sosyal çevreye kabul ettirmeyi, çok iyi İngilizce konuşmayı ve farklı boyutlarda düşünmeyi öğreneceksiniz.
 

 Amerika'da geçirdiğim bir yılın bana akademik katkısı ne olacak ?

 
Genel kültürünüz çok genişleyecek,
Anadiliniz gibi İngilizce konuşacaksınız.
İngilizce düşünebildiğiniz ve çok iyi anlayabildiğiniz için üniversite başarınız yüksek olacak. 
 

 Lisedeki kaydımı nasıl donduracağım ?

 
Değişim programı tarafından adınıza düzenlenmiş olan 2019-DS veya I-20  belgesi bir dilekçeyle beraber okul müdürlüğüne sunulur ve kaydınız dondurulur.
 

 Liseden mezun olup gitmek istiyorum nasıl olacak ? 

 
Amerikan Dışişleri Bakanlığının- State Department- “Öğrenci Değişim Programları” yönetmeliğine göre dört yıllık lise sisteminden mezun olan öğrenciler DS2019 belgesi ile ve J1 vizesi ile değişim öğrencisi olarak devlet liselerine kabul edilemiyor. Bu nedenle, eğer liseden mezuniyet sonrası değişim programına katılmak isterseniz I-20  belgesi ve F1 vizesi ile öğrenci değişim programına katılmanız gerekir ya da özel okul seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
 

 Üniversite kaydım nasıl olacak ?

 
18 yaşını tamamladınız ise sizin adınıza üniversiteye kayıt yaptırabilmesi için noterden velinize vekâletname verirsiniz.  Veliniz bu vekâletname ve okulunuz tarafından düzenlenen I-20 belgesini bir dilekçeyle beraber üniversitede ilgili birime sunar ve kayıt işlemlerini yürütür. I-20 belgesi ile sizin yurt dışında öğrenci olduğunuz kanıtlayan yasal belgedir. Üniversite kaydınızı bir yıl için dondurur. Kayıt dondurma kararı üniversite senatosu tarafından alınır ve velinize bildirilir. 
 

 Üniversitede İngilizce hazırlık sınıfını atlar mıyım ?

 
Türkiye’ye dönüşünüze yakın TOEFL sınavına girip gerektiği zaman TOEFL sonucunuzu gireceğiniz üniversiteye yollayabilirsiniz. TOEFL sınavlarının sonuçları iki yıl geçerlidir. Ya da üniversitenizin İngilizce muafiyet sınavına girersiniz.Her iki halde de hazırlık sınıfını atlarsınız.
 

 Dönüşümde lise denkliğini nasıl alacağım?

 
Denklik konusunda her okulun kendi kuralları vardır. Gitmeden evvel okulunuzla konuşup bu konuyu netleştirin. Amerika’ya gitmeden evvel  okul idareniz ile konuşarak sizden istenecek dersleri belirlemeniz ve bir üst sınıfa devam etmek için veya mezun olabilmek için gerekli olacak ders seçiminizi bu çerçevede yapmanız en doğrusu olacaktır. Denklik onayınız ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilecektir.
 

 Öğrenci Değişim Programı kim tarafından denetlenir ?

 
Amerika’da öğrenci değişim programları, Fulbright Kanunu çerçevesinde Dışişleri Bakanlığınca yayımlanmış olan bir yönetmelik ile yürütülür ve Amerikan devleti denetimindedir. Kurallar kurumsal değildir. Kanunla belirlenmiştir. Öğrenci Değişim Programı yöneticileri, öğrencinin güvenliği ve denetimi açısından Amerikan kanunlarına karşı sorumludur. Öğrenci değişim programları CSIET tarafından denetlenerek faaliyet gösterebilir.
 

 SEVIS nedir ?

 
SEVIS - Student and Exchange Visitor Information System- Amerika'ya öğrenci olarak giden yabancıların hangi okula veya programa ne süreyle devam edeceğinin kayıtlarının tutulduğu elektronik bir sistemdir.  Amerika'ya öğrenci olarak gidecek herkes SEVIS harcını ödemek zorundadır. 
 

 Kurallara uymazsam ne olur ?

 
Program kurallarına, ev sahibi aile kurallarına veya yerel, eyalet ve federal kanunlara uymayan öğrenciler, programdan çıkarılabilir ve evlerine gönderilebilir. 
 

 Acil tıbbi tedavi görebilir miyim ?

 
Evet. Anne-babanız bir tıbbi müdahale izin formu imzalar. Ev sahibi ailenizde bu formun bir kopyası bulunur. Bu form, ev sahibi ailenizin, Yerel Koordinatörünüzün ve öğrenci değişim programından yetkili birisinin sizin adınıza acil tedavi kararları almasına izin verir.
 

 Eve gidebilir miyim ? Anne-babam ziyarete gelebilir mi ?

 
 
Hayır. Aile ilgili acil bir durumu haricinde öğrenci Değişim programı süresince evinize gidemezsiniz.  Okul dönemi boyunca, doğal anne-babalar çocuklarını ziyaret edemezler, fakat, okul döneminin sonunda sizi ziyaret etmeleri ve sizinle seyahat etmeleri mümkündür.
 
 

 Amerika'da ehliyet alabilir miyim ?

 
 
Bulunduğunuz eyaletin kanunları ve öz aileniz yazılı bir belge ile izin vermişse ehliyet alabilirsiniz ancak program kuralları gereği her türlü motorlu aracı kullanmanız yasaktır. Taşıt kullanırsanız derhal programdan çıkarılırsınız.
 
 

 Amerika'ya nasıl ve ne zaman gideceğim ?

 
 
Okulunuzun başlama tarihine bağlı olarak Ağustos ve Eylül ayıları içinde Amerika’ya gidersiniz.
 
 

 Öğretim yılı ne zaman başlar ve biter ?

 
 
Öğretim yılı, okulun bulunduğu bölgeye göre Ağustos ortası/sonu ya da Eylül ortasında başlayabilmektedir. Yıl sonu en erken Mayıs ortası, en geç Temmuz ortası olabilir.
 

 Bir yl daha Amerika'da kalabilir miyim ?

 
 
Öğrenci Değişim Programı  bir eğitim yılını kapsadığı için eğitiminiz bittiği zaman geri dönmek zorundasınız. Tekrar gitmek için alternatifler mevcuttur bizi  0 212 352 6000 dan arayınız.
 

 Aileye de ekstra para ödeyecek miyim ?

 
 
Aileler sizi ailelerinin bir ferdi gibi kabul ederler. Ama tatillerde ve gezilerde, masraflara sizin payınıza düşen ölçüde katkıda bulunmanızı isteyebilirler. Bunun dışında aileye konaklama ya da yeme içme için herhangi bir ödeme yapmanız söz konusu değildir.
 

 Uçak biletimi kim organize ediyor ve bilet ne kadar ?

 
 
Uçak biletinizi biz ayırtıyoruz, ödeme öğrenciye aittir. Ücretler gidiş tarihine göre farklılık gösterecektir.
 

 Vizeyi nasıl alacağım ?

 
 
Vize için gerekli evrakların hazırlanması için size danışmanlık yaparız. Vize randevunuz alınır. Vize görüşmeleri öğrenci ile yüz yüzedir bu nedenle başvurunuzu şahsen yapmanız gerekir.
 

 Yurtta kalabilir miyim ?

 
 
Öğrenci değişim programlarında konaklama  gönüllü aile yanındadır. Ama eğer  öğrenci yatılı özel okul isterse yurt olabilir.
 

 

free coupon codes pharmacy card discount walgreens pharmacy coupons new prescription
rite aid store survey link rite aid coupon matchups
free coupon for viagra go online viagra coupons
viagra coupon link viagra online coupon
drug coupon fyter.cn new prescription coupons
drug discount coupons viagra coupons free viagra 2016 coupon
prescription discount coupons discount prescription coupons discount drug coupon
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
walk in abortion clinics fyter.cn abortion statistics
abortions in houston aborted babies free discount coupons
abortion clinic los angeles zygonie.com abortion nyc
abortion clinics in queens website-knowledge.com abortion definition
amoxicillin dose for gbs amoxicillin dose for gbs amoxicillin dose for gbs
how to abort a baby 1world2go.com what is an abortion
2015 cialis coupon coupons for prescription drugs cialis coupon 2015
acheter viagra pas cher http://acheterviagraenfrance.com/pas/cher acheter viagra pas cher
cialis 10mg allied.edu cialis forum
atrovent dci atrovent atrovent vidal
escitaloprama escitalopram teva 10 mg escitalopram genericon 10mg
kamagra bestellen read kamagra jelly
cardura xl 4 mg pfizer click cardura xl wikipedia
motilium et grossesse motilium enceinte motilium indication
cialis coupons printable cialis coupon code cialis coupon card
clomid proviron clomid clomid testosterone
clomid proviron clomid cycle clomid testosterone

 

Öğrenci Görüşleri

COPYRIGHT © 2012 NIL ULUSLARARASI EĞİTİM ORGANİZASYONU LTD. ŞTİ. - ALL RIGHTS RESERVED